Aankoop van een woning

Een woning kopen

Je hebt je droomwoning gevonden! In je hoofd ben je het al aan het inrichten. Maar hoe gaat de aankoop van een woning nu precies in zijn werk? En wat staat je de komende tijd te wachten? Wij hebben het inzichtelijk gemaakt.

proces-icon

Stap 1: Aanmelden of contact

Heb je interesse om hier te wonen of wil je graag meer weten over Zuiderweide? Neem dan contact op met de makelaars van 5VOOR12, Van der Linden Makelaars of Kerremans Makelaardij. Op deze pagina vind je alle contactgegevens. Je kunt je ook aanmelden als geïnteresseerde voor het nieuwbouwplan via het aanmeldformulier. Je maakt daarvoor een eigen account aan. Met je account krijg je toegang tot jouw gegevens.

proces-icon

Stap 2: Financieringsbelofte (vrijblijvend)

Heb je concrete interesse in één of meerdere bouwnummers? Dan ontvangen wij graag een financieringsbelofte bij jouw inschrijving. Een financieringsbelofte geeft aan wat je bij de bank kunt lenen of het toont aan dat je met eigen middelen kunt betalen. Dit document kun je, zodra de verkoop is gestart, uploaden in je persoonlijke account. LIV Hypotheken of Rabobank helpen je graag aan deze financieringsbelofte. Plan nu alvast geheel vrijblijvend een afspraak bij LIV Hypotheken of Rabobank. De financieringsbelofte is gratis en je privacy is volledig gewaarborgd. Natuurlijk kun je ook een financieringsbelofte bij een lokale hypotheekadviseur van jouw keuze opvragen. Je kan de financieringsbelofte op basis van de huidige vanafprijs opstellen.

►   Vraag hier je financieringsbelofte bij LIV Hypotheken aan

►   Vraag hier je financieringsbelofte bij Rabobank aan

Voordeel bij toewijzing woningen
De financieringsbelofte kan in je voordeel werken bij het toewijzen van de woningen in Zuiderweide. Bij de toewijzing van de woningen kijken we als eerste naar jouw voorkeuren. Zijn er meerdere geïnteresseerden voor hetzelfde bouwnummer? Dan kijken we naar de financieringsbelofte.

Voorwaarden brief
De financieringsbelofte is een gewaarmerkte brief waarin staat wat je bij de bank kunt lenen. Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of deels uit eigen middelen kunt betalen. Aan je financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft.

De brief laat je opstellen door LIV Hypotheken of je eigen hypotheekadviseur-/ verstrekker. Nadat de verkoop is gestart kun je deze brief uploaden in je online account. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financieringsbelofte uit onze systemen.

Hier kun je alvast een voorbeeldbrief financieringsbelofte bekijken.


Hierbij verklaar ik dat op ……………………..……… onderstaande persoon/personen de financieringsmogelijkheden bij (naam bank, financieel adviseur of accountant) heeft/hebben laten doorrekenen met betrekking tot het project: 

Naam gebied en/of wijk: ...............
Fase: ...............
Plaatsnaam: ...............

Naam/namen: ...............
Adres: ...............
Woonplaats: ...............

Samen hebben we de situatie doorgerekend en zijn tot de conclusie gekomen dat de koopsom van € ............... op basis van de bij ons bekende gegevens mogelijk moet zijn. 

Deze verklaring is alleen geldig voor bovengenoemd project en is bedoeld als verklaring richting de projectontwikkelaar. Als in de toekomst omstandigheden wijzigen zal voor de hypotheek een nieuwe berekening gemaakt moeten worden. 

Met vriendelijke groet, 

Naam financieel adviseur: ...............
Naam bank of bedrijfsnaam: ...............
Telefoon: ...............
Mail: .......@.........nl


Juist Onjuist
Alleen de brief uploaden Al jouw financiële gegevens naar ons sturen
Pas uploaden nadat de verkoop is gestart Brief mailen vóór Start Verkoop
Het benodigde bedrag vermelden Brief uploaden als deze niet aan alle voorwaarden voldoet
Document is niet ouder dan 3 maanden Brief uploaden als deze ouder is dan 3 maanden

Heb je nog vragen over de financieringsbelofte? Neem dan contact op met één van de makelaars, LIV hypotheken of Rabobank en zij helpen je verder zodat straks je inschrijving compleet is.

Verklaring aankoop geheel uit eigen vermogen
Als je de woning helemaal uit eigen middelen financiert, heb je geen financieringsbelofte nodig. In dat geval verklaar je, nadat de verkoop is gestart, in het digitale inschrijfformulier dat je de woning wilt aankopen uit eigen vermogen. Het is goed om te weten dat je de verklaring -aankoop geheel uit eigen vermogen- nadat de inschrijving is gesloten niet meer kunt wijzigen. De toewijzing vindt immers plaats op basis van de opgegeven criteria. Als je een woning in optie krijgt en je gaat tot aankoop over, houd er dan ook rekening mee dat de ontbindende voorwaarde 'voorbehoud financiering' in de aannemingsovereenkomst komt te vervallen.

proces-icon

Stap 3: Fase 1B: Start verkoop woensdag 1 november om 10.00 uur

1 november digitale start verkoop om 10.00 uur
De verkoop van fase 1B van Het Erf met zestien Rug-aan-Rugwoningen en veertien Hofwoningen start op woensdag 1 november om 10.00 uur!. Vanaf 1 november 10.00 uur kun je je inschrijven voor één of meerdere woningen via het digitale inschrijfformulier. Dit is beschikbaar nadat je een account hebt aangemaakt op de website. Het kan natuurlijk ook zijn dat je eerst meer informatie wilt over het plan of de woningen. Neem dan gerust contact op met één van de makelaars van 5VOOR12, Makelaardij van der Linden of Kerremans makelaardij.  Zij geven je alle informatie over het proces en het plan. Of plan geheel vrijblijvend een afspraak in. Je kunt je inschrijven tot maandag 13 november 23.59 uur. Daarna sluit de inschrijving.

Afspraak makelaar
De makelaar neemt de tijd om samen met jou de verkoopinformatie door te nemen. Hoe ziet het plan er precies uit en welke mogelijkheden zijn er? En is jouw favoriete woning nog beschikbaar? Als alles is doorgenomen en al je vragen zijn beantwoord, denk je er nog eens rustig over na. Of neem je ter plekke al een optie op een woning? Het kan allemaal. Zodra jij aangeeft jouw droomwoning te hebben gevonden, ontvang je een concept overeenkomst.

Tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst
In de concept koop-/aannemingsovereenkomst staan alle rechten en plichten omschreven van jou als koper, van de verkoper en het bouwbedrijf. Ben je er zeker van dat dit jouw droomwoning is, dan volgt een afspraak met de makelaar om het contract te tekenen. Gefeliciteerd met je woning! Je krijgt toegang tot MijnTrebbehuis.nl waarin je digitaal alle stukken over jouw woning vindt, zoals contractstukken, de technische omschrijving en de technische tekeningen. Zodra de opschortende voorwaarden uit de overeenkomst zijn verstreken, gaat de bouw definitief door. Heb je ook de financiering rond? Dan is de koop van jouw toekomstige woning definitief!

De financiering
Over het algemeen heb je twee gesprekken met de hypotheekadviseur over de financiering van jouw nieuwe woning. Het eerste gesprek is oriënterend en vindt vlak voor de aankoop van je woning plaats. Dit geeft je inzicht in je financiële mogelijkheden. Het tweede gesprek leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Dit gesprek vindt plaats nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend bij de makelaar.

Naar de notaris
Wanneer je financiering rond is, ga je naar de notaris waar je tekent voor de leveringsakte en de hypotheekakte. Een belangrijk moment, want als je de deur uitloopt, ben je eigenaar van de grond waarop je woning wordt gebouwd.

Betaling
Hoe gaat het nu met de betaling van je nieuwe woning? Je betaalt je nieuwe woning in termijnen. De eerste betaling vindt plaats bij de levering van de grond. Is de bouw al gestart? Dan moeten ook eventuele vervallen bouwtermijnen bij de grondlevering worden betaald. De bouwtermijnen stuur je naar de hypotheekverstrekker met de vraag deze te voldoen.

proces-icon

Stap 4: Woning samenstellen

Voor de woningen in Zuiderweide zijn er verschillende mogelijkheden om je woning naar eigen smaak en wens aan te passen. Stel zelf je keuken en badkamer samen of kies voor een schuifpui of een inloopkast. Onze wooncoach neemt contact met je op voor een gesprek en adviseert je over de mogelijkheden binnen dit project. Daarbij breng je ook een bezoek aan Woonbelevingscentrum LIV om inspiratie op te doen voor de afwerking van je woning. In de showroom, met een oppervlakte van meer dan 3.000 m2, staan vier modelwoningen op ware grootte. De vier eigentijdse woningen zijn volledig ingericht en variëren in indeling en stijl, maar zijn zeer goed te vergelijken met jouw woning. Loop door de woningen, laat je inspireren en krijg een goede indruk van afmetingen, materialen, afwerkingen en mogelijkheden. Bij de start verkoop vind je alle mogelijkheden in de koperskeuzelijst onder ‘Downloads’.

Alvast digitaal een kijkje nemen bij LIV? Bekijk dan de film.

proces-icon

Stap 5: Start bouw

Niets staat de bouw van jouw woning meer in de weg, want je financiering is goedgekeurd, alle opschortende en ontbindende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst zijn voldaan en je hebt je woonkeuzes gemaakt. De bouw gaat van start. Funderingen worden gelegd en casco’s opgebouwd. De nieuwe wijk krijgt vorm. Tijdens de bouwwerkzaamheden houdt onze wooncoach je op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden en wordt er een kijkmoment ingepland.

proces-icon

Stap 6: Oplevering

Hoera! Dit is het moment waar je naar uit hebt gekeken. Je woning is klaar en wordt opgeleverd. Nadat je de sleutels hebt ontvangen, is de woning écht helemaal van jou. Je kunt beginnen met het naar jouw smaak inrichten van de woning. Geniet ervan!

Uniek wonen dronten

Schrijf je in en mis niets!

Zuiderweide is volop in ontwikkeling. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en laat gelijk jouw woonwensen achter.