Levendige stad

Meer dan zestig kilometer kust. Uitgestrekte polderlandschappen. Moderne winkelcentra en gezellige streekmarkten. De grootste achtbaan van de Benelux. Kunst en cultuur. Pak de fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek de bossen, de randmeren en leuke dorpen in de omgeving. Met zoveel ruimte kun je alle kanten op. Dronten is zien, doen en beleven.

Ruimte om te leven

Ruimte. Je vindt het in Dronten. Eens de Zuiderzee, nu een zee aan ruimte. Zo weids als het uitzicht over onze polders en wateren, zo onbegrensd zijn hier de mogelijkheden. Het is goed leven in een van de grootste gemeenten van het land. En het is fijn wonen en werken in onze dorpen. Omringd door landerijen en kustlijnen, tussen Randstad en randmeren.

Alles dichtbij

Zuiderweide ligt aan De Zuid in Dronten, op de plek van de oude Flevomanege. Op korte afstand vind je Winkelcentrum Dronten-Zuid met onder andere een supermarkt, kapper, huisarts, tandarts, apotheek en scholen. Wil je nog meer winkelaanbod, dan ben je op slechts tien minuten fietsen in het stadscentrum van Dronten.

Goed bereikbaar

Dronten ligt lekker centraal, vlak bij de Randstad en grote steden als Lelystad, Kampen en Zwolle. Je bent er zo. En als je in Dronten woont, ben je dus ook zo overal. Met de auto, trein of bus. En zelfs met de fiets. De A6 en A28 liggen vlakbij. Maar pak je liever het OV? Dronten heeft een eigen NS- en busstation en met de Hanzelijn ben je snel waar je maar zijn wilt.

Hier word je wijzer

In Dronten valt heel wat te leren. Van basis- tot beroepsonderwijs, van bachelor tot master. Het is er. Voor iedereen. En studeren kan ook, aan Aeres Hogeschool. Dé agrarische hbo van Nederland. En de beste, ook dat nog eens. Hier wordt elk kind wijzer en zet je, grote groene stappen richting een uitdagende toekomst!

Aantrekkelijke ligging op een centrale locatie

Uniek wonen dronten

Schrijf je in en mis niets!

Zuiderweide is volop in ontwikkeling. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en laat gelijk jouw woonwensen achter.