Over Zuiderweide

Duurzaam

Zuiderweide is een toekomstbestendig plan, waar groen en duurzaamheid voorop staan. De gezamenlijke openbare ruimte wordt groen en natuurinclusief ingericht. Dit betekent dat er alle ruimte is voor een grote diversiteit aan planten, bomen en dieren.

Ook de woningen duurzaam. Ze zijn voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook comfortabel wonen!

Natuurinclusief

We maken van Zuiderweide een gezonde en aantrekkelijke buurt voor mens en natuur. Want een groene buurt levert veel meer op dan alleen maar een mooi plaatje. Groen zorgt in de zomer voor verkoeling, het zuivert de lucht én biedt volop ruimte aan medebewoners zoals de huismus, de gierzwaluw en de merel. We zorgen voor een grote biodiversiteit en bouwen natuurinclusief. Samen met een ecoloog zijn we op pad gegaan om te onderzoeken hoe we fijne plekken creëren voor flora en fauna. 

Energiezuinig

De woningen zijn gasloos, goed geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp. Op het dak liggen zonnepanelen die zorgen voor de opwekking van elektra. Dit betekent lage energielasten voor jou. Daarnaast heeft de woning vloerverwarming. Dat is pas comfortabel wonen!

Collectiviteit

Het plan is zo ontworpen dat het ontmoeten van buurtbewoners gemakkelijk is. Denk aan het groene hart dat door het plan loopt, met wandelroutes en een natuurlijk speelelement voor kinderen.

Op Het Erf is sociale duurzaamheid goed zichtbaar. Daarmee bedoelen we dat Het Erf zo is ingericht dat elkaar ontmoeten gemakkelijk is. Dit zie je terug in gemeenschappelijke voorzieningen, zoals de activiteitenruimte op de begane grond van het appartementencomplex en de gezamenlijke moestuin. Door het inzetten van een app, waarin gemakkelijk de interactie kan worden gezocht, versterken we de gemeenschapszin. Ook helpt de app bij het onderling regelen van praktische zaken, zoals het plannen van een kookafspraak of het vragen om hulp bij het uitlaten van de hond. Het privé is goed geborgd in de eigen woning en de eigen privé tuin of balkon, maar heb je zin om je buren te zien of te spreken dan is daar op Het Erf volop gelegenheid voor. 

Uniek wonen dronten

Schrijf je in en mis niets!

Zuiderweide is volop in ontwikkeling. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en laat gelijk jouw woonwensen achter.