woningen

In Zuiderweide komen 141 woningen, verdeeld over verschillende deelbuurten met elk hun eigen identiteit en woningtypen. Uitgangspunt is dat er straks voor elke woonwens wel een woning te vinden is. Voor singles, starters en doorstromende gezinnen, maar ook voor senioren en werkende stellen. Dat maakt Zuiderweide extra divers en gezellig. De eerste fase, Het Erf, bestaat uit appartementen, rug-aan-rug-woningen en levensloopbestendige woningen. In de vier hofjes heb je de keuze uit rijwoningen, tweekappers en geschakelde vrijstaande woningen en in het park komen twee kleinschalige appartementengebouwen. 

Fase 1: wonen op het erf

Het oorspronkelijke erf van de Flevomanege wordt opnieuw ingericht zoals het vroeger ooit was. De rug-aan-rug-woningen verwijzen qua vorm, volume en materiaalgebruik naar de historische ontginningsschuur, het appartementengebouw verwijst naar het woonhuis en het hofje met levensloopbestendige woningen verwijst naar de bijgebouwen.

Uniek wonen dronten

Schrijf je in en mis niets!

Zuiderweide is volop in ontwikkeling. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en laat gelijk jouw woonwensen achter.